Hjem Tjenester Lysbueberegninger

Lysbueberegninger

Lysebue, det er farlig det! Flere burde benytte lysbueberegninger for å skape en sikrere arbeidshverdag for sine ansatte.

Forskrifter og normer for sikkerhet forbundet med arbeid i elektriske anlegg stiller strenge krav til beskyttelse av personell. Det gjelder både elektropersonell og annet personell som kan komme til skade ved feil i elektriske anlegg. Bransjen er heldigvis blitt flinke til å dokumentere sikkerhetsnivået i anleggene som blir bygget.

Men lysbueberegning utføres dessverre meget sjeldent selv om kravet i regelverket er ganske tydelig: Hvor det er fare for å komme i berøring med spenningssatte deler, skal personalet som utfører arbeidet benytte personlig verneutstyr og ta forholdsregler mot elektrisk sjokk og virkningene fra kortslutning og lysbue. 

Å bli utsatt for en lysbue med høy energi kan være direkte livsfarlig om man ikke har den rette bekledningen. For å velge bekledning som gir tilstrekkelig beskyttelse ved en kortslutningslysbue må det være foretatt beregninger for å fastsette nivå av hendelsesenergi. Lysbueberegninger kan for noen virke komplisert, men heldigvis er det mulig å benytte seg av verktøy som allerede er tilgjengelig.

Vi i PQS har disse verktøyene og kan gjøre slike beregninger.

Ta gjerne kontakt her for et tilbud om lysbueberegninger.

En rask beskrivelse av lysbue og hvilket arbeidstøy som bør benyttes fra den amerikanske produsenten Westex